Schrijvers archief Welzijnaanhuis

doorWelzijnaanhuis

Welzijn aan huis opent dagbesteding !

Welzijn aan huis is deze maand uitgebreid met Huize Welzijn.  Voorheen begeleidde welzijn aan huis mensen aan huis voor mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Nu bieden wij ook een dagbesteding voor deze zelfde doelgroep.

‘We willen graag een gezellige plek creëren waar mensen zich thuis voelen, en activiteiten kunnen ondernemen ‘

Huize Welzijn is gevestigd op de Pastoriestraat 22 in Wolvega.

‘We beschikken over verschillende ruimtes , hierdoor kunnen wij verschillende activiteiten bieden. We hebben een ruimte voor wat actievere activiteiten waaronder houtbewerking en creatieve activiteiten, een computer ruimte, een woonkamer/rustruimte, en een keuken.

Wij zijn een kleinschalige dagbesteding en hierdoor kunnen wij dagbesteding op maat bieden.’ Per dag kunnen er momenteel zes personen terecht in Huize Welzijn.

Momenteel kunnen cliënten er op alle werkdagen terecht. ‘Wellicht breidt dit in de toekomst uit naar de weekenden. De cliënten worden met de auto opgehaald van hun woning en ook weer thuisgebracht.

Daarnaast beschikken we over een stuk grond naast het pand. Daar hopen we binnenkort een moestuin in te richten, en een lekker plekje om te zitten’. Op die manier kunnen cliënten zowel binnen als buiten zijn.

Smiddags zullen wij gezamenlijk een maaltijd maken. Niet alleen vergroten we de kans dat iedereen lekker mee eet, het samen koken kan ook herinneringen oproepen en tot leuke gesprekken leiden.

Tevens zal er op sommige dagen een hond aanwezig zijn. Gezelschapsdieren hebben een heel eigen manier om met mensen te communiceren: niet met woorden maar met aandacht en nabijheid. Mensen zoeken meer contact, worden alerter en lachen ook meer als er een hond op bezoek komt.

Huize Welzijn is geopend tussen 8.30 en 16.00 uur.

doorWelzijnaanhuis

Wat is Welzijn aan huis

Welzijn aan huis is een organisatie die zich richt op de begeleiding van mensen met dementie en andere geheugenproblemen. Wij bieden zowel ondersteuning als activiteiten,die gericht zijn op het zolang mogelijk behouden van de zelfredzaamheid.

De verwachting is dat de komende jaren het aantal ouderen met geheugenproblemen verder zal toenemen. Dit niet alleen, ook worden de mensen die een vorm van dementie krijgen steeds jonger.

Door begeleiding te bieden waar nodig is, wil “Welzijn aan huis” samen met u en uw omgeving zorgen, dat u op een fijne en veilige manier langer kunt blijven wonen in uw vertrouwde omgeving.

Welzijn aan huis neemt niet over, maar ondersteunt.